Hovercraft DIY

Am construit zilele trecute o jucărie foarte apreciată de copii, chiar se joacă cu ea des :))

La noi baloanele sunt foarte apreciate, este mare distracție să umflăm un balon și să îl lăsăm să se dezumfle. Ne rămăseseră câteva CD-uri de când am reorganizat o etajeră și văzusem acum mult timp această idee, dar bineînțeles că mereu am avut alte lucruri de făcut. Asa că în sfârșit i-a venit rândul, iar la sfârșitul articolului vedeți și un film cu hovercraftul în acțiune 🙂

Ce materiale sunt necesare?

Am folosit un CD, adeziv bun (noi am avut Picătura), un dop de plastic (de la un PET), unul sau doua baloane, și un cui sau ceva ascuțit ca să găurim dopul – noi am folosit un burghiu mic.

Cum procedăm?

Am făcut câteva găuri în dopul de plastic și l-am lipit de CD, chiar deasupra găurii. Am lăsat câteva ore, să se usuce bine, apoi am umflat balonul și l-am pus peste dop. Am lăsat CD-ul pe jos și ne-am distrat să îl vedem cum se plimbă până se dezumflă balonul. Pentru a le dezvolta simțul de observație, am făcut o comparație între cum se dezumflă balonul de pe CD – lent și liniștit și cum se dezumfla un balon lăsat liber – zgomotos, rapid, agitat. Ne întrebam și cum s-ar schimba comportamentul hovercraftului dacă am fi făcut mai multe sau mai puține găuri în dop.

Iată și jucăria în acțiune:

video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *