Vizitam virtual Londra

In prima săptămâna de #călătoriînvremeapandemiei am vizitat Londra. Cu aceasta ocazie am aflat si noi o multime de lucruri noi, nu doar copiii 🙂

Am găsit un tur virtual foarte frumos și l-am parcurs pe tot în vreo 2 zile. Linkul turului este aici: https://360.visitlondon.com/# Cu ocazia aceasta am discutat despre principalele obiective din Londra, ne-am minunat cât de înaltă este catedrala St Paul și cât de veche este Westminster Abbey.

Am citit despre British Museum și l-am vizitat virtual la linkul: click aici. Fiind atât de mare, nu am insistat prea mult, fiind destul de avansat pentru vârsta copiilor, dar le-a plăcut partea despre Egiptul antic și detaliile pe care le-am citit din cartea din colecția Top10.

Am discutat despre Tamisa și despre istoria orașului, despre regina și Buckingham Palace, cu gărzile lui cu căciuli de urs 🙂 Ilinca a fost impresionată să afle că stau nemișcați și nu au voie să râdă cât timp stau de paza, așa că a încercat și ea să vadă cât poate rezista. E un mod bun sa convingi copilul să stea nemișcat și liniștit câteva minute, cu cât mai multe, cu atât mai bine :))

Am discutat despre faptul că Marea Britanie e o insulă și că pescuitul este o industrie importantă, de aceea fish&chips e o mâncare emblematică pentru tot regatul. Am și gătit un fel de fish&chips, dar cu alt peste, nu cod, pentru că ne adaptam cu ce avem pe acasă.

Ceaiul de la ora 5

Am citit și despre istoria ceaiului de la ora cinci, care a apărut în anii 1840, când ducesa Bedford a început să ceară servitorilor să îi aducă o gustare în jurul orei 5, deoarece prânzul și cina era la multe ore distantă. Bineînțeles că am organizat ceaiul de câteva ori în timpul săptămânii, alături de un desert reprezentativ: Victoria sponge cake, denumit astfel după regina Victoria, fiind un desert preferat de ea la ceaiul de la ora 5. Am aflat cu această ocazie că praful de copt a fost inventat în 1843 în Marea Britanie și de atunci torturile au început să semene cu ce știm noi.

Bineînțeles că atâtea discuții despre regi și regine au dus la ore de joacă de-a încoronarea, plușurile erau invitații, copiii erau prinț și prințesă, apoi deveneau rege și regină, iar la final toată lumea mânca tort :))

Cam asta a fost vizita noastră la Londra, copiii au concluzionat că vor neapărat să meargă și ei să vadă orașul în realitate 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *