Sustenabilitate

Suntem de părere că este datoria noastră să protejam mediul înconjurător și să oferim copiilor noștri șansa de a se bucura de un Pământ locuibil. La Playhut urmăm o filozofie care pune accent pe reciclare, reutilizare și consum minim de resurse.  Primul lucru pe care l-am hotărât a fost că nu vom avea deloc ambalaje din plastic de unică folosință. Iaurtul, kefirul și toate băuturile pe care le oferim la Playhut (detalii la Meniu) sunt în recipiente de sticlă, majoritatea fiind returnate furnizorilor pentru a fi reutilizate, iar restul sunt reciclate sau folosite la diverse proiecte de reciclare creativă. De ce am ales sticla? Pentru că nu alterează gustul, nu eliberează substanțe toxice în alimentele conținute și pot fi refolosite de nenumărate ori, spre deosebire de PETuri.

Alt aspect deosebit de important au fost cipicii/botoșii/acoperitorii de pantofi, care de cele mai multe ori sunt din plastic, nu pot fi reciclați și durează zeci de ani să se descompună, poluând în acest timp solul și apa. Fiindcă ne dorim că impactul nostru asupra planetei să fie cât mai mic, și pentru că fiecare schimbare în bine contează, am căutat o alternativă ecofriendly la acest plastic de unică folosință: protecțiile de pantofi refolosibile. Acestea pot fi spălate, se pot pune peste pantofi sau direct peste șosete și rezistă la multe utilizări. Ținând cont că doar în America se folosesc peste 300.000.000 de perechi de cipici de plastic pe an, și că, în medie, în fiecare săptămână, un om ingerează 5g de plastic, am considerat că e timpul sa luam atitudine și să reducem utilizarea plasticului.

Nu doar plasticul este important, și risipa de hârtie ne-a făcut să căutăm alternative.

Așa am aflat de planșele refolosibile pentru desenat, o invenție grozavă care reduce consumul de hârtie pentru “operele artistice” ale copiilor. Sunt simple, ca o coala de hârtie sau cu modele, de colorat. Modelele sunt variate, cu diverse categorii de complexitate, în funcție de nivelul artistului. Se desenează pe ele cu carioca și se spală sub jet de apă, putând fi astfel folosite de nenumărate ori (mai multe detalii în acest film – click aici)

Din același motiv, pentru un consum minim de resurse, am decis că farfuriile, paharele și tacâmurile oferite la petrecerile organizate la Playhut să nu fie de unică folosință. Dacă avem vreo cerere specială de la clienți, putem oferi și farfurii tematice, dar noi preferăm să punem la dispoziția copiilor farfurii și pahare din plastic fără BPA și tacâmuri adaptate vârstei lor, iar adulților, veselă din ceramică.

In asentimentul nostru zero waste a fost și o prietenă care ne-a ajutat și ne-a cusut ghirlanda cu La Multi Ani, pe care a realizat-o din diverse materiale textile care altfel au fi ajuns la gunoi. In acest fel vechile haine ale copiilor au primit o nouă viață și ne colorează peretele decorat pentru sărbătorit.

Dacă sunteți doar în trecere pe la noi, puteți să luați o cafea la pachet… avem pahare compostabile 100% inclusiv capacul! Printre avantajele acestor pahare ar fi: sunt produse din plante (porumb sau trestie de zahar), procesul de producție e mult mai prietenos cu mediul decât în cazul celor de plastic (emisii mult mai mici), se încadrează la resturi organice și pot fi compostate împreuna cu resturi alimentare. In plus, sunt produse la Buftea, așa că nu generăm emisii de carbon nici din cauza transportului pe distante mari.